OLIVY ZELENÉ NAKLÁDANÉ
Zelené olivy jsou nakládané na přírodní způsob, podle tradičního receptu používaného na andaluském venkově. Jako ingredience se používá pouze mírná dávka soli a česneku. Jako byliny se přidávají tymián a špetka fenyklu. Na rozdíl od oliv běžně prodávaných v supermarketech, není jejich chuť nijak agresivní, ale je méně výrazná a jemná. Neobsahují žádná chemická ochucovadla ani konzervanty. Olivy jsou před naložením rozmáčknuté i s peckou, která se však v ústech velmi snadno uvolňuje a nemusí se zbavovat zbytků dužiny. Oliva při skousnutí není měkká, ale pružná.
Hodí se dobře ke konzumaci pikantních uzenin a sýrů. Lze je použít jako vhodný předkrm. A není pochyb, že se výborně hodí i k vínu, které svou chutí velmi dobře doplňují. Není divu, vždyť ve Španělsku velmi často vyrůstají z jedné půdy společně jako sourozenci, jak dosvědčuje fotografie z pomezí Andalusie a Extremadury.
Balení: dóza z potravinářského plastu objemu 2,8 l
Čistý obsah: 1,7 kg oliv